Fredag 14 mars
Klev upp i ottan, (för oss musiker alltså), för att bli transporterade till Britternas Camp ”Slim Line” för att kvittera ut våra KFOR-id. I väntan på att alla skulle bli färdiga hade vi möjlighet att ta en fika på ett av deras kaféer. Med tanke på kaffets arom förstår vi varför dom bara dricker te i England. Eller var det möjligen te vi fick?
Åter till Camp Victoria för att äta lunch, hurra hurra för svenska kockar. Jonte, Johan och Jocke åkte i förväg till Finnarnas Camp Ville för att instruera crewet inför första spelningen. Det tar alltid lite extra tid första gången man sätter upp ett PA. Senare på eftermiddagen anlände resten av bandet för sound check. Innan giget blev vi bjudna på en riktig finsk sauna med tillbehör. För att vara den första spelningen på turnéringen gick det riktigt bra.

Lördag 15 mars
Ännu en okristlig uppstigning, (det käns ju som man aldri gött å lackt sej). 09.00 styrde vi kosan mot Bondsteel, ”Yenkarnas” Camp. Där vår transportchef (tror vi), Jesper Fröhlin fixat visningen av en Black Hawk helikopter. Det slutade med att alla fältartister blev fotograferade stående på dess tak, (de vaju kul). Sen gick vi loss på deras PX, handlade en massa krims-krams och käkade hamburgare.
När vi kom tillbaks till Victoria för sound check stod hela PA´t samt back line på plats i perfekt militärisk ordning, (vilken HYFFS!). Vilket suveränt crew vi har fått, trevliga är dom också. Inte undra på att giget blev så fantastiskt. Det var ett otroligt drag, bl.a. lyftes Jocke upp i luften av publiken. Där blev han liggandes på rygg under ett helt gitarrsolo. Efter spelning var alla helt slut och somnade in som små lamm (ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz).

Söndag 16 mars
SOVMORGON (yessssss) precis vad vi behövde.
Grabbarna i bandet tog en tur till KFOR Main för att shoppa lite. Där finns nämligen en massa olika PX. Norska, Italienska, Amerikanska m.fl. Det blev en hel del CD-spelare, maglights, Zippotändare och andra livsnödvändigheter med hem. Innan avfärd han vi med en norsk pizza (hmmm), väl hemma (30 min senare), var det dags för söndagsmiddag och utsvultna som vi var satte oss till bords och åt lite till (de ä ju gött me mat). Under tiden hade övriga gänget (Jocke och tjejerna) fys!!! (inte så mycke rock´n roll, eller hur).
Klockan 20.00 spelade vi under Korum, allt från vackra ballader till psalmer. Gullbo hade fullt sjå att få i gång församlingen i psalm 192, ingen ville vara först att avbryta hans jammande i Jan Johansson stil.

Måndag 17 mars
Upp i ottan och inmundigade en finfin frukost i god stil. Kalaspuff ROYALE (2 delar puffar 1 del START samt rejält med mjölk), medan sångfåglarna sov sin sedvanliga skönhetssömn.
Sedan bar det av till MUP-stationen i Gracanica för en opluggad spelning för ca 15 soldater.
Trots sitt ringa antal förekom både stage-diving och spontandans.
Vi hann också med ett besök i ett kloster från Dackefejden B.C.
En dam från orten bjöd på bästa sortens kladdkaka, till fältorkesterns stora förtjusning. Vid hemkomsten följde fria aktiviteter. Lt Gullbo och Lt Berglund passade på att bränna lite späck i campens lätt primitiva, men dock, gym. Sedan följde bad i vedeldad bastu, med tillhörande förfriskningar, ackompanjerade av en hederlig slang med halka. Samtidigt regerade Lt Holm i dart på mässen, där det även spelades biljard.

Tisdag 18 mars
Avgång kl. 0900 till heldagsutflykt till två olika kloster. Vackra vyer och gästfria munkar och nunnor mötte oss vid respektive helig plats. Väl hemma igen, väntade soundcheck på Moose Bar. Själva spelningen, även den ”opluggad”, blev som vanligt succé, inte minst tack vare den fantastiska publiken. Tessan fick som vanligt feeling och attackerade den manliga delen av publikum, till deras enorma förtjusning. Tack och gó natt för idag!

Onsdag 19 mars
Fritt valt arbete under förmiddagen, sedan bar det av till Station Central, en av de tre plutonscamperna inne i Pristina. Själva konserten på campen kom att bli en kämpainsats från både band och publik. Inte minst Lt Backman offrade sig heroiskt i akrobatisk gitarrekvilibrism, dock på bekostnad av sin rygg. Kvällen avlöpte i övrigt lugnt.

Torsdag 20 mars
Bandet indelades i arla morgonstund i tre grupper för vidare färd mot Station South, Central och North för fotpatrullering. Det visade sig bli skilda upplevelser för de olika grupperingarna – allt ifrån fika och shopping till stenhård patrullering med full stridsmundering. Hem igen till Camp Victoria för snabb omladdning. Kvällens uppträdande skulle hållas på den norska Camp Lebane, där vårt eminenta crew som vanligt hade förberett allt in i minsta detalj inför vår ankomst (ni är bäst!). Spelningen blev succèartad! Stämningen var total, mycket tack vare de blonda norska gutterna som med bara överkroppar parkerade sig precis framför scenen. Vår kanske hittills bästa och roligaste spelning. Var ska detta sluta?

Fredag 21 mars
Idag var det tänkt att vi skulle boxas kl.10.00 allihopa, men efter halva tiden av vår mission så var vi lite sega och tog en rejäl sovmorgon, med andra ord så bangade hela högen!!!
Inför lördagens stora gig ville vi ha in några extra låtar, så vi träffades i kapellet efter lunch för ett litet rep. Ca: 15.30 bar det av upp till C2 i bergen. Efter ca: 1,5 timmas skumpig resa så var vi uppe på 1205 m höjd för att giga för ”signalkillarna”. Vi bjöds in på god middag i deras hemtrevliga logi, vi betalade igen med att underhålla i 1,5 timma med önskelåtar, gästartister och allsång. På hemresan var alla väldigt trötta och humorn skönk till låg nivå och gubbhumorn tog plats, känn på den här: ”Hur ser man att det är ett Polskt flygplan?”…. -Det har hår under vingarna.

Lördag 22 mars
Några av gänget var hurtfriska nog att ”fysa” på förmiddagen, medans vi andra tog sovmorgon…igen! Vi laddade upp inför storgiget i Rubhall på kvällen på Camp Victoria. Efter lite tekniska problem så kunde vi sent om sider genomföra ett KYLIGT soundcheck. 20.30 drog bataljonsbandet (förbandet)”Playboyz” igång ett bejublat framträdande. Luften vibrerade när vi, The o´seven band äntrade scenen…I 2,5 timmar tillfredställde vi den vilda publiken, som både sjöng med för full hals och stagedivade i 180!! Vi tog upp vårt förnämliga crew och vår fantastiska welfare Anna på scenen för att tacka dem och låta de delta i ”Mustang Sally”, vår eminente ljudtekniker Benny gjorde succé bakom trummorna. Vi var alla väldigt glada och trötta efter ännu en lyckad spelning och stupade i säng!!

Söndag 23 mars
Idag söndag var det inte någon tidig morgon för oss heller. Efter brunchen promenerade vi ner till byn Aijvalija där vi sedan hade en utomhus konsert på skolgården. Barnen sjöng och dansade med i våra låtar, det var roligt att få möta lite lokal publik också. På vägen tillbaks till campen stannade vi till vid en av CD-shoparna och köpte på oss en massa skivor. Vi hade fritid fram till korum i kapellet på kvällen, som ännu en gång var väldigt lyckat med gospelkör ledd av Tessan och jazzballad med Karin på trombon, avslutningen var stark med Du måste finnas, som Tessan sjöng och vi tände ljus för våra nära och kära.