Mia Löfgren ansvarar för den fältartistgrupp som tjänstgör på Cypern. I gruppen ingår också: Hasse Sjölander – Trummor Christopher Anderzon – Bas Andreas Kjäll – Keyboard och Sång Magnus Josephson – Gitarr och Sång

Lördag 16:e juni
Sista dan på Cypern. I morgon är det hemresa och det känns vemodigt att det är det sista dygnet vi har framför oss med det underbara gänget på ML 02. Förmiddagen gick åt till lite shopping. CO, Ola Bogren tar oss till Limassols stora köpcentrum och glada fältartister shoppar loss, inte bara till sig själva utan passar även på att köpa lite presenter till dem som tagit hand om oss här nere. På eftermiddagen hann vi faktiskt med lite bad. Vi blev körda till Ladys Mile en lång sandstrand utanför Limassol, döpt efter en travhäst!

Sen var det återresa till hotellet för att packa. Middag på campen. hemkörd thaimat beställdes från en närbelägen restaurang. Mycket gott! Kvällen spenderades i mässen. Lite avtack och häng med gänget. Sista kvällen på mässen blev sen, man ville liksom inte att det skulle ta slut.
/Magnus

Fredag 15 Juni
Trots att vårt egentliga uppdrag på Cypern för länge sedan är slutfört så är även denna dag fullspikad med aktiviteter och göromål. Fredrik hämtar oss tidigt (iallafall enligt Andreas) på hotellet och efter lite kaffe (Andreas dricker saft) på mässens uteplats blir det en kort men oerhört intressant briefing angående läget i mellanöstern. Därefter är det hög tid för ML 02:s Fältartister att bli kulturella. Första målet på resan blir att nå Cyperns högsta punkt. Magnus sitter i framsätet och agerar kartläsare medan Edde kör längst dom slingriga vägarna mot toppen. Flera stopp och otaliga foton senare når vi en liten turistfälla ganska nära vårt första delmål. Där bjuder Edde på lunch och obligatoriska souvenirer inhandlas. När vi en stund senare når toppen möts vi av militanta (eller eventuellt blinda) insekter som gör vår vistelse på platsen relativt kort.Vidare var vi ju bara tvungna att ta ett foto vid Cyperns skidanläggning (???) Ja det är faktiskt så att man kan åka skidor under säsongen Jan-Feb och det är cyprioterna mäkta stolta över 🙂 Nästa mål är att beskåda en av romarrikets lämningar på Cypern. Problemet är bara att Magnus väljer att läsa fel på kartan och en stund är vi helt vilse på dom slingriga vägarna nedför. Till slut är vi trots allt framme på plasten där romarna slog läger för ungefär 2500 år sedan. Ett gammalt badhus, en amfiteater i miniatyr och en utgrävd stad beskådas och fotograferas flitigt. Värmen och den långa bilresan gör att merparten av gruppen vid det här laget känner sig trött och sliten. Därför spenderas en stund på hotellet innan det är dags att återvända till Campen där det bjuds på grillat. Fisk, grönsaker, haloumi, vitlök och diverse annat tillreds på grillar tillverkade av gamla oljefat. En akustisk gitarr plockas fram och Mia sjunger en rad låtar kompad av Magnus. Inte ett öga är torrt och alla är glada och nöjda. Ännu en fantastisk dag i Limassol.
/Lt. Anderzon

Torsd 14 Juni
Idag fick vi åka med ML02;s stolthet ”HMS Sundsvall” som är en av svenska marinens Korvetter – ett litet fartyg på 400 ton som går 30 knop. Hon är 57 meter lång och har en besättning på 50 pers . Det var mäktigt att se hur man kan köra den stora klumpen som om det va en liten sport-båt och alla i besättningen var (såklart) jättebra på sin del av uppgiften . Senare på dagen fick vi tid för att gå igenom och utvärdera de 2 tidigare dagarnas GIG samt lite egen verksamhet som bestod av strand och bad – JOBB JOBB JOBB !!
En skön dag i flottans tjänst !
/ Hasse.

Onsdag 13 Juni
Upp alltför tidigt (enligt mitt tycke) som vanligt, dom andra fick återigen vänta nån extra minut på att jag skulle masa mig ner från hotellrummet…mornar e inte min grej, o det märktes nog tydligt under veckan 🙂

Denna dag bestod av en rundtur på korvetten (skeppet, fartyget osv.)…Ubjub (ugglo) Tobias Widén visade oss de flesta utrymmen under däck vilket var riktigt spännande, det är inga stora utrymmen som delas av de som är ombord där…själv skulle man nog klättra på väggarna efter ett kort tag.

Vi tog oss ut på däck och fick en noggrann titt på kanonerna, vi fick to m prova att manövrera en av dom…nåt man inte vanligtvis gör i sitt vardagliga liv, så man var ju ingen stjärna direkt (talar för mig själv då förstås).

Vi tog en närmare titt på Mias autograf som prydde utvalda delar av kanonen som hon signerat kvällen innan, på frenetisk begäran av några av sjömännen som blev såld på hela konceptet Mia…

Efter detta fick vi en tur med en båt ut en bit till havs, för att sola/bada. Vi stannade och hoppade i detta knallblåa hav där det var 1500m djupt. Förvånansvärt kallt, 21 grader men det var perfekt. Svalkande och skönt och mycket salt.

Lite senare på kvällen var det dags för vår andra spelning, denna gång med dels de svenska militärerna, dels inbjudna gäster från de övriga som ligger posterade på campen.

Uppslutningen blev ungefär det dubbla från gårdagen, vilket var riktigt roligt…

Giget gick bra, kanske aningens segt i början på första set, men det blev ett riktigt röj sedan och vi fick göra säkert 4 extranummer…dom ville inte släppa ner oss bara !

Efter det var det tid för efterhäng, med en o annan pilsner till följd, dock blev det inte lika sent som kvällen innan…så vi åkte hem o stupade i säng utan svårigheter, beredda på ännu en dag med onödigt tidiga uppstigningar…om ni frågar mig såklart…
/Ante

12 Juni- Första dagen på Cypern och första GIGET!!.
Blev upphämtade 0700 för att åka till campen. Där blev det en rundvisning och morgonbrefing om läget i Libanon och vad ML02s uppgifter är. Mycket intressant.
Hade även en säkerhets genomgång, säkerheten är otroligt viktig här nere.
Alla var helt otroligt trevliga och man kände sig mycket välkomna. Vi fick även hälsa på och prata med chefen Ola Bogren som vissade sig vara en väldigt trevlig och mycket bra ledare.
Hela gänget ML02 med besättningen på ”Sundsvall” (Korvetten) känns väldigt tighta tillsammans.
Efter lunch kom våra musikprylar som vi hyrt lokalt och det visade sig vara en väldigt proffsig ljudfirma som till och med satte upp prylarna själva..Scenen hade de byggt kvällen innan och den kommer att funka helt perfekt, Jättefin!! Soundcheck efter middagen som vittnade om att det verkligen var med proffs vi hade att göra. Lät fantastiskt! Kändes som att nerverna började lugna ner sig mer och mer inför kvällens spelning och vilken SPELNING sen.. Wow!!

Vilket drag det var!! Folk gästade!! Det var luftgitarrsolo av Micke Borgh och Mikrofonstativ dans av Tobias Widén alias ”Ugglo” Gästsång av Anna Ohlsson. Sen lurade jag upp Johan Kindgren på scenen och sa att han vunnit första priset i en tävling. I själva verket så var det hans fantastiska fru som skickat ner Bamsetidning, Kaviar och Skumprickar via mig. Så det var kul att kunna bidra med vidarebefodrad kärlek. Vi körde 2 set och det var fullt ös hela tiden I andra setet bjöd även hela Sundsvalls besättning på en mycket imponerande linedance till Dolly Partons 9 to 5, Mycket roligt!! Och vilket sjukt bra band jag har med mig.. Världklass. Jag funderar på att starta ett coverband hemma efter detta 🙂 I Love them!
Efter spelningen hängde vi lite i mässen och garvade,snackade och hade askul. Helt plötsligt kommer några i besättningen och frågade om de fick döpa deras nya kanon efter mig. Det tyckte jag kändes oerhört ärofyllt och jag blev tårögd. De andra kanonerna är namngivna efter storheter som prinsessan Madeleine och fotbollsproffset Viktoria Svensson etc. Så det var en fantastisk överraskning och jag vill tacka massor för den upplevelsen 😉 Puss och kram!!!

Lätt trötta och mycket lyckliga åkte vi hem till hotellet och somnade än en gång som stockar…

Kram
/Capt Very Happy.

11:e Juni Avresedagen:
Anlände med Taxi till Arlanda där alla möttes upp. Planet avgick 09.50, Skön stämning till tusen.Detta kommer att bli fantastiskt!
Reste via Amsterdam och anlände på Cypern/Larnaca vid 21 bläcket lite ”lätt” försenade. Där mötte 2 killar från ML02 upp oss och det var Bosse och och så var det Fredrik Baum (vår kontakt person) .
Fredrik har gjort ett kanon jobb och alltid varit positiv och hjälpsam när det är något jag undrat över. Kul att äntligen få träffas 🙂
Klockan hade ju sprungit iväg så det var bara att åka till hotellet för incheckning. Vi fick jättefina rum med stora sängar som var och en somnade helt utmattade i.

Äntligen Här, Yippie!
Godnatt.. zzzzzz
/Kapten Musiclover.

8:e juni Repdag 2.
Ännu en sån där 30 graders dag i Stockholm, tur att SAMI:S replokaler har ordentlig AC. Vad väntar på Cypern… ingen vet. När det musikaliska gick så bra dyker det naturligtvis upp andra problem. Tydligen var Andreas elpiano bade för tungt och för stort, och det verkade helt omöjligt att få med det på planet trots betald övervikt! Efter hysteriskt många samtal togs beslutet om en mindre synt. Resterande låtar brändes igenom därefter en thailandsk lunch. Eftermiddagen gick åt till genrep.
Magnus Josephson

7:e juni. Repdag 1.
Bandet träffades på SAMI i Stockholm för att lägga upp taktikten och sätta repertoaren för ML 02… kunde inte gått smidigare. Allt gick bra, rock- och pop-låtar sattes på löpande band. Det enda negativa var väl att det var 30 grader varmt ute och vi var instängda i en replokal. Men vad gör det när det svänger från första tonen. Gladast var Magnus som fick spela HELA solot till Sweet child of mine, hans tonarsfavorit. Hasse uppskattade visst Final Countdown mest, kan ha att göra med ett visst trumfill…

Utbildningsdagarna 4-6 Juni.

4:e Juni:
Väl ute på Livgardet blev det först sjukstugan. Vi fick ”bara” 2 sprutor var och tog det ordinarie blodtestet.

Efter lunch var det dags för pårustning av de militara kladerna och all dess utrustning forsvaret har. Jag fick styra lite i förrådet och avstyra alla yllestrumpor, värmejackor och vinteruniformer och förklara att vi skulle till Cypern och att det förmodligen var ganska varmt där. Det tog ändå hela dagen att kolla igenom allt och lägga ut de mest onödiga saker som vi varit tvungna att plocka ut från forrådet.

Efter middagen hade vi syjunta (sydde på märkena på uniformen) och lyssnade på alla låtar vi skall spela nere på ML02. Innan vi gick till sängs for kvällen hann vi med en kall och god öl i mässen och hade en kort reflektion över dagens händelser.
Capt Löfgren

5e Juni:
Alltid uppe med tuppen i Arm’en.

Efter en god frukost var det dags för uppställning utanför kasernhuset och där ställde vi naturligtvis oss lite fel samt att jag skulle ”lämna av” Lite pirrigt och känner att jag verkligen behöver träna på det militara 🙂

Sjukvårdstjansten som följde var verkligen helt suverän. Efter lunch testade vi våra gasmasker i ett rum fyllt med tårgas och det visade sig att alla hade fått bra masker (som tur var). Sen var det dags att åka hem. Vill säga att jag är så otroligt nojd med alla och jag känner att det kommer att bli en jättebra resa.
Mia.