Roland Rosenqvist ansvarar för den fältartisgrupp som tjänstgör vid den marina enheten ML01. Övriga medlemmar i gruppen är: Peter Damin, trummor, Linda Berg, sång och gitarr, Esbjörn Öhrwall, gitarr samt Anders Kotz på bas.

Söndag 2007-02-11
05.00 uppstigning och avfärd till flygplatsen

Nu är det alltså dags att knyta ihop säcken för denna resa, det har varit fantastiskt kul att få spela för Swedish navy, vilket järngäng ni är, jag har aldrig sett en sådan sammanhållning förut.
Jag vill passa på att tacka alla där nere för en oförglömlig resa, vill inte nämna några namn utan vill att ni alla ska känna att ni förgyllt vår tillvaro på Cypern och att ni kommer att finnas som ett fantastiskt minne i resten av våra liv.

Jag vill rikta ett jättetack till orkestern Kotz, Öhrwall, Berg och Damin för en fantastiskt fin och ödmjuk inställning till fältartisterna samt att ni varit otroligt fina och visat ett enormt intresse för kontingenten, jag är stolt över er.
Rolle

Lördag 2007-02-10
Idag är det då dags för vår sista spelning, förmiddagen går åt till att shoppa åt familjerna där hemma. Vi blir upphämtade på stan för avfärd mot campen, idag ska vi då spela på Zekes, ett tält som dom använder som mäss, det känns i luften att det är nåt stort på gång.

Vi drar igång och myser lite halvakustiskt som sakta men säkert går över till fullt ställ, vi är färdiga efter c:a 2.5 timme, det blir riktigt svettigt i tältet, ett smått magiskt gig.
01.00 avfärd till hotellet efter många kramar samt jättetack från allt o alla. Hem o packa och lite sömn.
Kotz, damin

Fredag 2007-02-09
Vi åker till campen och äter lunch, vi möts av stora leenden och inser att vi gjorde ett bra jobb igår kväll.

Är man på Cypern så måste man ju turista lite med, vi fick en rundtur med start på Afrodites födelseplats, med oss som guider hade vi den mycket eminente kommendörkaptenen Björn Vilbern och den förtjusande örlogskapten Helena Sigurdsson, när vi lämnar Afrodite bakom oss så inser vi att vi fått punktering, det var bara att ge sig ut ur bilen för att byta däck.
När däckbytet var klart begav vi oss till lite historiska lämningar från den romerska tiden på denna ö.

Snabbt tillbaks till campen för att genomföra ytterligare en spelning, idag har kontingenten bjudit in den svenska föreningen på Cypern och man var ju lite nervös för att man skulle få spela för blåhåriga tanter och gråa herrar, men ack så fel vi hade, det var drag på det sällskapet.
Efter spelningen så umgicks vi på Zekes, sen hem till bingen för lite sömn.

Torsdag 2007-02-08
09.55 Avfärd till campen, den lokala ljudfirman synavlia hade påbörjat scenbygget.
Medans vi väntade på att scenen skulle bli klar så fick vi oss en rundvandring på korvetten Gävle, det var väldigt intressant att få en inblick i sjömännens arbetssituation, väldigt mycket utrustning på en väldigt liten yta kan man konstatera.

Soundcheck och middag samt förberedelser till giget.

19.00 brakade vi loss, och publiken var extremt taggade, Svenskar, Tyskar, Danskar och Norrmän i en skön förening.
Det kändes stort att få vara en del av Svensk militär historia, att få spela för den första Svenska marina insatsen i utlandtjänst.

23.00
Hem till hotellet, sova sova sova

Kotz, DaminOnsdag 2007-02-07

Detta är dagen då korvetten Gävle kommer in till hamn efter 9 dagars spaning på ett stormigt hav utanför Libanon. Vi är så peppade på att äntligen få kliva ombord på detta fartyg som vi nu hört så mycket om, men besättningen är helt färdiga efter 9 dagars inferno.

Helena ringer och säger att vi får ta ledigt denna dag, det passade oss rätt bra med tanke på att solen kommit fram. Vi sätter oss vid poolen och repar samt har lite själavård.
Nu är vi riktigt peppade på att få spela för Ml01 och vi ser fram mot morgondagens spelning samt att få kliva ombord på Gävle.
Kotz & Damin

Tisdag 2007-02-06
07.00 Uppstigning, Regn regn regn!
Efter en rejäl frukost blir vi upphämtade för färd mot campen. Väl framme fick vi en mycket givande och informativ briefing av Helena som också visade oss runt på campen. Vi skakade hand med nästan samtliga av personalen som jobbar på land. Försvarsutskottet var också på plats så vi fick även skaka tass med med våra folkvalda.

11.15
Fick vi en säkerhetsbriefing med historik om konflikten och anledningen till den Svenska närvaron. Efter lunch åkte vi till Nicosia för att titta över den utrustning vi hyrt av den lokala ljudfirman Synavlia. Efter lite diskussioner så kom det fram prylar som var brukbara för oss. ”Bossen” för ljudfirman tog sedan oss till Starbucks och bjöd på en rejäl fika, Efter det, snabbt tillbaks till campen för att hinna till middagen. Efteråt blev vi inbjudna till mässen som heter Zekes bar. Det kändes skönt att få sitta ner och komma in i gänget här nere, det är otroligt uppstyrt för att vara en 01:a

21.30 Avfärd mot hotellet, sängdags igen!

Kotz & Damin

Måndag 2007-02-05
04.00 Uppstigning för avresa till Cypern.
Denna dag har gått åt till att resa, det var en ganska smärtfri där vi mellanlandade i Wien, väl framme på Cypern togs vi emot av vårt följebefäl Helena Sigurdsson som tog oss till det hotell vi skulle bo på under vår vistelse ”tyvärr fanns det ingen plats för oss på campen”.

Det första jag tänkte på var att det var första gången på mina missioner som man har kunnat fraktas i hastigheter över 70km/t hehe.

Det känns otroligt märkligt att bära uniform på en semesterö.
Vi checkar in på hotellet, tar en snabbdusch och sen rusar vi till en lokal sylta runt hörnet för lite mat, en timme senare ligger vi alla till sängs.

Rolle

07-01-31 till 07-02-02
Nu var det alltså dags att känna på varandra på riktigt, med en stor iver så rusade alla in i replokalen ”på Sami” och greppade sina instrument.

Jag hade inför repet skrivit om vikten att alla ska vara väl förberedda till repet.

Damin räknar in första låten och det går som en dans, det var nog bara tur tänkte jag, han räknar in låt 2 och det flyter på som vi aldrig gjort annat än spelat med varandra, hmm vad händer, tar och väljer en svår 3:e låt och det går som en dans, ska det gå så här lätt mumlade jag för mig själv? Konstigt, ingen av dom har ju ens med sig stödanteckningar.

Men repet rullar på utan några som helst tendenser till mörkningar och jag får säga att jag är mäkta imponerad av den professionella attityd som visade sig i replokalen.

Nu är vi alla väldigt sugna på att komma ner till Cypern och damma av våra alster, avfärd måndag morgon, återkommer snart

Eder tjänare
Rolle

07-01-29 till 07-01-31
Då var det dags för utbildning igen, dessa 3 dagar är som en repetition av våra egna kurser förutom att vi får släcka en kamrat samt pröva vår skyddsmask.

Vi hade inte träffats innan för rep utan tog utbildningen först, det kändes lite konstigt att träffas utan att ens ha lirat ett ackord tillsammans, alla var väldigt sugna på att repa och känna på varandra, det kan ju vara lite svårt för oss musiker att umgås utan instrument, hehe.

Vi trevade oss igenom kursen utan några problem, nu ser vi fram emot att få spela tillsammans.

Over and out
Rolle