En fältartistgrupp under ledning av fältregissör Ellinor Asp har underhållit våra soldater i Kosovo.
Medlemmarna i gruppen är:

Ellinor Asp – fältregissör, klaviatur, sång
Sophie Conte – gitarr, sång
Alexander Kronbrink – gitarr, sång
Fredrik Andersson – ståupp

KS & The Sunshine Band

 

Avtackning fältartisterna KS 24


Söndag 12 februari

Utcheckning från Film City 2012-02-12
Idag är det dags för oss att lämna KS24 och vi sitter just nu på det svenska NSE:t och säger tack och hej till all personal. Det har varit en helt fantastisk vecka med mycket värme som har gett oss minnen för livet.
Hatten av för KS24
Ellinor, Alexander, Fredrik & Sophie

 

Lördag 11 februari
Dagen gryr på Film City men vi fältartister fick sova ut ordentligt och förfogade fritt över dagen fram till fyra. Alexander och Fredrik fick en guidad visning av Trastfälten med omnejd och även en tur till gamla Camp Victoria.

Klockan fyra samlades vi för att koppla upp vår utrustning och då hade kapten/log Stefan Garsten med sitt humpar-team (Övlt Claes Wolgast, Daniel Linden och Rickard Svensson) byggt en scen till oss. Mycket proffsigt och snyggt!

Kl sju inleddes kvällen med mingel och plockmat som Bistro L stod för. Trevlig personal på en trevlig krog.

Fredrik öppnade klockan åtta med stand-up på engelska så att även de internationella gästerna fick skratta.
Musiken sprakade igång och allsången blev ett faktum. Vi hade äran att ha gästartist Johan Dahlman på keyboard.

Vi avslutade kvällen med en själslig genomgång av veckan. Det känns toppen.
Kn Asp

 

Fredag 10 februari
En ny dag gryr med sovmorgon. Härligt! Gym och shopping eskorterade av den pålitlige Thomas Rydh och sedan förberedelser för kvällens Music Quiz.

Det är en ständig logistikplanering som gör att vi verkligen är på alerten. Inga förseningar över huvud taget förutom jag själv som shoppade en kvart på övertid i det gigantiska Mini-Max som består av fyra våningar shopping. Jag är definitivt en lyckligt lottad fältregissör med utomordentligt kompetenta löjtnanter.

Kväll i Film City. Det blev så dags för oss att än en gång äntra scenen. Denna gång i svenska mässen.

Löjtnant Conte, vår värdinna och enväldig domare höll i musikfrågan och dett blev en uppskattad kväll. Vi minglade med FC’s invånare och avslutade kvällen med den dagliga UGL:en som som summerar våra själsliga intryck av dagen.

Nya äventyr väntar i morgon.

Ridå.
Kn Asp

Torsdag 9 februari
En fantastisk kväll i Gracca-huset, där Fredrik än en gång lurade alla inkl oss” fältisar”. Fattar inte hur han bär sig åt!! Efter magi-showen tog vi andra musiker vid och levererade en integrerad musik-soaré där villan fick önska och sjunga med allt vad sofforna höll. Vilken kväll! Vi är rörda. Efteråt fick vi hjälp med lastning och lossning av vår humpar-chef Stefan Garsten som är ett stort stöd för oss här nere.

Tillbaka på Film City för lite välförtjänt sömn.
Kn Asp


Torsdag 9 februari kl 16.00

Gårdagens gig (8/2) på LMT2, som också var vårat första “riktiga” gig enligt planerna, gick strålande! Fredrik inledde med sin trollerishow som än en gång förbryllade alla i publiken, inklusive oss Fältartister som ändå sett den ett par ganger förut… Efter det satte vi musiker igång vårat program som tog publiken från Jamacia till Tyskland via amerikansk landsbygd och ett regnigt Stockholm. Det blev självklart extranummer med AC/DC-allsång!
Efter gig lyssnades det lite på musik och diverse Youtubeklipp avnjöts tillsammans med teamet på LMT2. Sedan väntade sängarna på camp Film City.

Denna dag inleddes med en sovmorgon för mig, Fredrik och Ellinor. Sophie var tyvärr pga tandont tvungen att ta sig till en tandläkare. Vi andra tog oss till till team LMT5 för att rodda upp våran utrustning inför kvällens gig. Efter lunch väntade en intressant rundtur till klostret i Gracanica. En historieintresserad och kunnig tolk från LMT5 följde med som guide och gav oss en intressant föreläsning.
Dagen forsatte sedan med bil runt Gracanicas omnejd för att se hur delar av lokalbefolkning lever och bor. Det blev en biltur som satte perspektiv på våra egna trygga liv hemma i Sverige. Vi såg bland annat familjer som levde i containrar, utan el, tvungna att sälja veden de får från Röda korset för att ha råd med mat för dagen.

Nu väntar det sista kopplandet av sladdar och en soundcheck – sen är det dags för kvällens vardagsrumsshow!
/Alexander

Onsdag 8 februari
Disciplinerad teknisk genomgång inför kvällens föreställning någonstans i Kosovo. Ett vardagsrum ska förvandlas till Madison Square Garden.
Fredrik Andersson för fältartisterna

 

Tisdag 7 februari
Vaknade 06.30 i ett kallt Kosovo. Det blåser kraftigt snöar för fullt här nere.
Idag åkte vi ut för att reka lokalerna inför våra spelningar senare i veckan.
Vi åkte först till LMT-2 i Pristina och fick träffa teamet, kolla på deras lokaler för att avsluta besöket med en lunch.
Efter det åkte vi vidare till Gracanica för att träffa LMT-5 teamet.
Vi fick en trevlig rundtur i deras hus. Efter det passade Kn Asp och Lt Andersson på att använda deras gym, medan Lt Kronbrink och Lt Conte lade sig på soffan för att vila.
Vi åt en god middag med teamet innan vi åkte tillbaka hem till Camp Film City.
Det ska verkligen bli roligt att få komma och spela för dem.
Vi avslutade vår första kväll med ett spontant akustiskt gig på det svenska NSE:t.
Nu ska det bli gott att sova.

Over and out
Lt Conte


Måndag 6 februari

Äntligen på väg!
Efter glädjefyllda rep är vi så ”fullpreppade” med låtar och Fredrik Andersson har tagit med sig trolleilådan.

Jag, Sophie och Alexander åkte från Sverige och Fredrik från London. Vi möttes i Frankfurt enligt tidtabell. Sent måndagkväll tågade vi in på Camp Film City och ramlade i säng i barack Solliden, lite solkänsla för att lätta upp den 20 grader kalla natten. Allt är toppen och vi blev hjärtligt mötta av Bengt Lilja och Thomas Ryd. Thomas tar hand om oss hela veckan och vi känner att vi är i tryggt förvar. I morgon väntar spännande saker. Först lite sömn.

Gonatt planet
Kn Asp

 

Gruppen samlad på Livgardet

 

Tisdag 10 januari
Livgardet dag 1:
Idag träffades gruppen för första gången i sin helhet och en glad stämning rådde då vi checkade in på Livgardet, Kasern 216. Dagen fylldes snabbt med åtaganden, såsom vaccinationer plocka ut militär utrustning samt annat förberedande arbete.
Efter middagen fick vi en genomgång av det politiska läget i Kosovo och Europa och senare på kvällen repeterade vi tillsammans i vår barack. Alla är glada och ”taggade” på att åka på
mission. Vi är helt slut och det är dags att släcka ljuset 22:30.

Ses i morgon
Kn Asp

 

Onsdag 11 januari
Livgardet dag 2:
Upp med tuppen 06:30 och på med utrustning för täthetsprov och eldbekämpning. Idag råder en något stressad stämning över täthetsprovet och killarna har rakat sig noga för att slippa läckage.
Alla överlevde provet galant och släckte bränder som om de aldrig hade gjort annat! Eftermiddagen var reserverad för sjukvårdsutbildning, både teori och praktiskt. Vi kämpade in i det
sista med logistiska lösningar och kunde till sist runda av vår vistelse på Livgardet. Vi ses igen om en vecka för att börja repetera musik inför missionen. Vi längtar efter att synka ihop
med alla tusen ackord och stämsång.

Ses i replokalen
Kn Asp