Linda Andersson, ledare/sång Matti Alfonzetti, sång/gitarr Staffan Sjögren, gitarr Johan ”Bengan” Bengtsson, bas Pasi Oksman, keyboard Magnus Anderfjärd, trummor

Då var uppdrag KS15 avslutat. Veckan har som ni läst varit fylld av aktiviteter, många roliga spelningar och ett härligt mottagande av styrkan här nere. Jag vill tacka alla som hjälp oss få allt att rulla; Walle, Arne, Rickard ,Patrik, Frasse för att nämna några. Självklart vill jag också tacka B-coy, LMT, Skytte samt Brand killarna och inte minst Ramnerup för att ni tagit så väl hand om oss!
Jag vill även tacka kontingentschefen Lundin för en trevlig avslutningsmiddag och värmande ord. Tack alla!

Avslutningsvis vill jag säga att jag är så stolt och glad över er kära medmusikanter! En vecka späckad av humor, skratt och grymt bra lir och detta trots ett späckat schema i otrolig värme. Vad mer kan en kapten begära? Pasi, ett extra stort tack för att du alltid haft en hjälpande hand.
Dax att tacka för mig och hoppas vi hörs snart igen!
Kapten Andersson.

Söndag 22 juli
Morrn morrn!
”Bengan”vaknar med ett leende på läpparna, han och Magnus skall nämligen ut åka/köra lastbil denna morgon. De ska ut med Rickhard och hans lastbil, som också har varit med oss hela veckan och hjälpt till med våran utrustning. Vi andra tar oss en liten sovmorgon.
Grabbarna är tillbaka efter någon timma, de ser ut som barn på julafton. Snart var det dags för brunch och förberedelserna inför ”våffelgigget”. Söndagar brukar man nämligen ordna till våfflor ute på verandan intill Muddy Mess och då passade vi på spela några låtar i solskenet. Det var mellan ett och tre på dan vi gjorde detta, så ni kan tänka er hur svettigt vi hade det, pust!!! Senare på eftermiddagen fick vi äran och åka med skyttekillarna till skyttebanan och prova på skjuta med pistol och AK5,nu var det nog hela gänget som sken som barn på julafton.
Klockan sju på kvällen hade vi träff med campprästen i kapellet, då var det dags för förberedelserna inför korumet. Korumet varade en timma mellan åtta och nio, det var en mycket trevlig avslutning på våran vecka. Sen var det dags och packa ner allt man hade köpt, vi höll på och kämpa en stund, men vi löste det till slut. Det vart en lång händelserik dag med mycket skratt och svett, så det återstod bara borsta tänderna och bums i säng. Sov så gott!

Dags temp 42 grader (topp notering)

1/Lt Oksman

Lördag 21/7
Förmiddagen ägnades åt besök på LMT kompaniet. Denna grupp arbetar med att samla information och prata med folk på gatan samt folkvalda om stämningen i landet. Detta var oerhört intressant och man fick en bra inblick i denna mycket svårlösta konflikt i Kosovo. Efter att ha blivit bjudna på lunch i Pristina av LMT begav vi oss tillbaka till Camp Victoria. Där ägnade vi eftermiddagen till soundcheck inför vårt utomhusgig på campen. Detta följdes av avslutningsmiddag med avtackning av CO. Kvällsgiget blev lyckat med god stämning och fullt ös, och vi avrundade denna dag med korvgrillning och mingel. Vill Passa på att tacka LOGCOY för bilderna!

Dagstemp. 39 grader

1/ Lt Anderfjärd tackar för sig.

Fredag 20/7
Redan fredag, tiden går jättefort. Efter frukost begav vi oss ut på en sightseeing tur med B-coy, skyttekompaniet.
Vi såg bl a Tomahawk Hill, som var en radiostation som USA bombade sönder -99, ett gammalt sönderbombat officershotell, och ett kloster som B-coy vaktar dygnet runt pga att det är till för serberna som är i minoritet där. Väldigt intressant tur där man fick en smak av vad B-coy gör och att de fyller en viktig funktion.
Camp Ville, finnarnas camp.
Kom dit efter lunch, började rigga för kvällens gig. Vi skulle spela för svenskarna som jobbar där, ca 50st och några inbjudna finnar. Från början var tanken ett stort gig för alla, men av någon anledning så sprack det och det blev ett mindre gig.
Spelningen blev helt otroligt kul och uppskattad, bl a Enter Sandman med ackeguror, sanslöst röj! Tack Ville!
Hemma på Victoria ca 00.00, kvällsmacka och bastu i några timmar sen sover man som ett barn.

Dagens temp ca 39grader

God Natt!
1/Lt Bengtsson

Kosovo tor. 19 juli 2007
Efter lunch åkte vi till den amerikanska basen Bondsteel där vi på skulle uppträda på kvällen.
Vi besökte den svenska helikopterstyrkan som är förlagd på basen, där vi blev inbjudna till en trevlig ”meet and greet”.
Efter detta gjorde vi ett bejublat framträdande framför en publik som var större till antalet än amerikanarnas egna nationaldagsfirande på basen, kul!
Efter en ännu lång varm dag ska det bli skönt att ramla i säng.

Dagens temp: 40grader
Kosovo ons. 18 juli 2007

Vi började dagens aktiviteter med att besöka Räddningsplutonen på Camp Victoria. Vi fick information om deras arbete i Kosovo, pröva en del av deras utrustning samt köra Sisu-ambulans (som väger 16 ton) alldeles på egen hand till bl a löjnant Alfonzettis barnsliga förtjusning!
På eftermiddagen besökte vi KFOR Main där det bl a finns PX (campbutiker) i överflöd.
Senare var det dags för förberedelser för spelningen på Muddy Mess (mässen på Camp Victoria) Vi upptäckte då att keyboardstativet var borta! Hur hittar man ett nytt keyboardstativ i Kosovo? Inget är dock omöjligt inom Försvarsmakten. Ett nytt keyboardstativ svetsades ihop på nolltid!! Tack till grabbarna!
Spelningen på kvällen blev mycket lyckad.

Dagens temp: 41grader

17/7-07
Uppe med tuppen!!
Frukost kl 0700 följd av morgonbriefing kl 0730.
Måste medge att tidiga mornar inte är min starka sida, men när man är med om ett sånt här äventyr så går det förvårnansvärt bra.
Efter briefingen så begav vi oss till finska Camp Ville för att få ut våra KFOR-pass, (som behövs för att kunna röra sig på alla camperna i Kosovo) och för att bekanta oss med campen och de svenskar som jobbar där.
Efter lunch så hade termometrarna passerat 40 grader och man inser att solskyddsfaktor 50 och keps är fantastiska uppfinningar.
Nu var det dags att gå till Muddy Mess och inspektera P.A och backline som skickades ner före oss, allt stämde!!
Pasi blir efter ett tag bekymrad då han inser att hans italienska keyboardställ har kommit bort någonstan mellan Pristinaflygplats och våran egna Camp Victoria där vi huserar.
Efter ett förbrilt letande så inser vi faktum, stället är borta, då säger crewet, -Vi kan svetsa ihop ett ställ om du förklarar hur det ska se ut. 1h och 30min senare så har de gjort ett ställ som är helt fantastiskt och naturligtvis målat militärgrönt. Tack grabbar!!
Hittills har allt varit grymt på alla sätt och jag kan inte tänka mig att det skulle bli annat än bland det häftigaste man gjort på länge!

Dagstemp 38 grader

Vid pennan;
1/Lt Johan ”Bengan” Bengtsson

16/7-07
Då var det äntligen dax, KS15!
Efter att ha varit fältartist i några år ska jag nu iväg på min första mission. Jag åker med Kapten Linda Andersson som även hon gör sin första mission som kapten. Repat å klart känns det nu spännande att komma iväg.
Tidig start, hämtar Bengan kl 07.00 för att tillsammans ge sig av till Livgardet. Där möter vi upp de övriga för att ta oss till Västerås flygplats. Vi möts av ett stort gäng grönklädda som varit hemma på liv och nu ska återvända för de avslutande 4månader..
Flygresan gick väldigt smidigt. Framme i Kosovo möttes vi av en tryckande hetta. Även om man var förvarnad, var 34 grader svettigt. Vi togs emot av vår wellfare officer Walle, som kommer guida oss denna vecka.Vi packades in i bussar och svetta oss fram till Camp Victoria.
Allt har gått väldigt smidigt. Kvällen avslutades med en skön sittning på mässverandan i vacker solnedgång och 25 grader. Detta blir kanon!

Dagstemp. 36grader

1/Lt Anderfjärd