En fältartistgrupp under ledning av Johan Börstell kom i mitten av mars hem från Kosovo och Bosnien efter sin tjänstgöring vid KS13.

060322
Frukost och Avrustning står på schemat och det väldigt fort på förrådet.
Vi sticker till sjukan för lite koll och lämna av en liten sak som vi köpt till alla helschyssta tjejer som jobbar där, det vart många skratt och fler sprutor innan vi pyser iväg.
Jag vill som avslutning på denna dagbok först TACKA ALLA på Camp Victoria för allt ni gjort för oss , till Wellfare Sofia som vart helt fantatisk att hålla ihop allt runt oss, ditt glada skratt är helt fantatiskt, Jonas och punka-Johan för er hjälp!

Till Thomas , Johan , Henke och Per , ni är helt underbara människor och till råga på allt så är ni grymma musiker och det hart vart en ära att få spela ihop med er.
Tänk va mycket låtar det finns som man inte visste fanns.
TACK SNÄLLA NI FÖR ALLT!

Over and out
Capt Jonte

060321
07.00…….behöver jag säga mer….natten vart väldigt kort!!!!!
Vi skall på leave info inför dagens hemresa. Musse Pigg planet har bytts ut mot en propeller maskin med RIKTIGA säten, vilken lyx.
När vi är på väg till barrarna kommer brandkillarna för att säga hejdå, vilket gäng!!!!!!
Vi lastar in alla prylar i en GV och ställer upp oss för inräkning och uppsittning i bussen som skall ta oss till flygplatsen. När vi kramat alla och sagt hej rullarna vi iväg, och vi är omgärdade av sisu-ambulanserna, brandbilarna med sirener och saftblandarna på och hemåt det bär spelas i högtalarna , och alla på campen är där och vinkar……klump i halsen är bara förordet!!!!!! jag bara ryser……. ni är helt fantastiska allihop.
Väl på flygplatsen så går incheckningen fort trots alla prylar. Nu är vi på väg hemåt……ca 17.30 landar vi i Västerås och bussen tar oss till Livgardet där Marcus och Diana väntar på oss, det blir en god middag och en fika mässen innan vi knyter oss.
Thomas och undertecknad kommer att vinna snarktävlingen!!!!!

060320
Opp och hoppa vi ska ut på en runda…
Efter frukost packar vi in oss i ”bullen” för att åka till Trastfälten som är ett väldigt viktigt historiskt monument, det är väldigt dimmigt den här morgonen så vi ser kanppt handen framför oss vilket gör att utsikten från tornet på Trastfälten är i princip inget…..hur som helst så är det väldigt intressant både med histian runt detta och vad som hände där i när tid när våra pojkar var inblandade i något som kunde slutat illa.
Efter detta åker vi till KFOR main där vi skall käka lunch och kolla in affärerna, enligt vissa så skulle kreditkortet glöda……..
VAD HÄNDE NU……………SOLEN ÄR HÄR!!!!!!!!!!!!! Det får bli fika UTOMHUS!!!!!!! Det är helt fantastiskt att se solen och få lite värme på sig.
Efter en schyssst lunch bär det iväg hem till Campp Victoria och eftermiddagens fix, det skall packas, hämtas tvätt , flyttas prylar från kapellet, skrivas dagbok etc etc När allt är klart är det dags för avslutningsmiddag med CO och gänget här nere. Det blir en härlig middag med mycket skratt och Blue öyster cult låten för chefen, vi har lite gåvor till vårt crew och Världens bästa Sofia vår hjälte som hjälpt oss med allt!!!!!!!……Är klockan redan 20.00….vi ska börja spela nu.
Vi tar oss iväg till Muddy mess som är miinst sagt proppfull med folk och den lugna kvällens blir ett tre timmars gig Efter sista ackordet och kramkalaset så blir det ihop packkning av prylarna som skall hem med Sverige bilen imorgon bitti.
G’natt och sova blir det nog ganska skralt med efter alla intryck.

060319
SOVMORGON!!!!!!!!
Efter en god brunch var det dags för våffelsöndag. Man säljer våfflor och folk från alla möjliga camper i området vallfärdar hit. The Rôck stod förstås på scen. Nu i en slimmad un-pluggedvariant. Det blev ett par timmars spelning även nu och det blev ytterligare 600 euro till hum-kassan för våfflorna. Försäljningsrekord!!!
Hopplock och förflyttning till kapellet för kvällens mässa. Det blev någon timme över till fys eller mys. Trevligt med så mycket folk i kôrka! THE RôCK, för aftonen omdöpta till Petrusarna, stod för de musikaliska inslagen. Sting, Leonard Cohen; Bo Kaspers och Den blomstertid nu kommer stod på repertoiren. Ringvall, som mycket artigt gick fram för att ta del av nattvarden, hade missat att man bara skulle doppa kexen i bägaren tog sig en rejäl klunk av vinet. Nåja… Alla var glada och nöjda! Vi passerade Muddy mess på vägen hem och fastnade i ett mycket seriöst parti TP som varade långt in på småtimmarna. Vi tänker inte tala om vem som vann!!
……..Tomas.

060318
Övningar med räddningsplutonen stod överst på schemat. Efter en kort genomgång med brand killarna åkte skyddskläderna på. Ner för stången på brandmäns vis och mot den fejkade brandplatsen. Det var rökdykning som gällde. Syrgastuber och mask på sedan gällde det att två och två få ut skadade personer ur ett ”rökfyllt” utrymme. Röken bestod egentligen av blåa skoskydd fastsatta på skyddsmasken. Man såg ingenting! Sök brett, släpp aldrig slangen och förlora aldrig kontakten med varandra skanderade brand Janne. Trots stora vedermödor lyckades vi rädda livet på samtliga inblandade. Tillbaka på brandstationen väntade räddnings Sisun på oss. Sisun ser ut precis som alla andra men är inuti utrustad som en vanlig ambulans med bår, slangar, sprutor och såńt. Vi åkte upp till en plats som heter Cluster City. Det var ett f.d. ammunitionsförråd som bombades sönder och samman i början av Kosovo-kriget. Programmet för dagen var smäckfullt så vi var snart tillbaka på campen bara för att åka direkt till ett barnhem i Gracanica. Där bodde 10-12 barn i åldrarna 8 till 19 år. De bodde i ett fint hus och flera av barnen hade olika handikapp. Dom bjöd på kaffe och vi spelade några låtar för dom. Vi hann inte stanna särskilt länge där heller eftersom vi skulle tillbaka till Muddy mess för att rigga inför kvällens spelning. Förväntningarna på oss just denna kväll var ofantligt höga. Inte enbart för det musikaliska utan också för att Jonte och Gullbo hade auktionerat bort sina hårmanar till högstbjudande. Pengarna skulle gå till hum-kassan som används till bla barnhemmet vi besökte tidigare. Stämningen på campen dallrade av spänning!
21:00 äntrade vi scenen och Muddy mess var packat till bristningsgränsen. Efter ett kort första set drogs hår-trimmern fram och av flög samtliga lockar på herrarna Gullbo och Börstells huvud. Juuuuubel!!!! Auktionen inbringade 5220 kr till humkassan. Inte illa jobbat! Mer spela förstås och inte förrän kl 24 fick vi komma ner från scenen trötta och pigga på samma gång. Avslutningsvis, samma som alltid:
Nattmacka och bingen!

060317
Lämna in/hämta tvätt, mail, telefonsamtal, ja’ sånt måste man ju bara göra ibland! Väl efter lunch åker vi mot Finska campen ”Ville”. Visste ni att på deras PX, där finns det digitalkameror som har display’er stora som en widescreen?? Fråga Thomas!!!!!! Vi och crew’et riggar upp i rask takt, allt låter gött! Sen åker vi tillbaka till camp Victoria….det är ”Flygande Jakob” till middag, och det kan bara Henke inte missa! Vi instämmer! I turnébullen ( VW buss…..blå med flaggan i aktern) plockar Per fram mandolinen, och vi får en härlig uppladdning innan gig! Spelningen går bra, lite avvaktande i början, men sen glöder det till!!!!! Vi spelar ”Sekkinnjärrvinn polka”, och Per får alla att sjunga med i ”morsgrisar är vi allihopa” på finska förstås!!!!!! Nedråddning sker på 35 min. blankt, bra jobbat Jonas, punka-johan, Sofia och så Ola (fredsbaskrarna)!
Tack å g’natt

060316
Sovmorgon sitter gött ibland!!!! Men kl. 09:00 åker vi iväg i S.V. riktning mot Pec, med sikte på ett mycket gammalt kloster. Historian är väldigt lång, men den sträcker sig ända från 1300 talet!!!! På vägen dit, gör vi en liten avstickare för lunch. Vi svänger av mot ”Camp Rugova”. Det är en restaurant som ser ungefär ut som en stor alpstuga! Runt om huset och lite här å där, finns bassänger eller pooler, med fiskodlingar. Mest forell faktiskt,det måste man ju pröva!!!!! Men inte Per inte! Han ska ha husets specialitet….. BEXROLL SKENDERBEK!!!!!!! Vilket visar sig vara…som en hoprullad schnitzel! Myket gott, kommenterar han! Emedan vi andra går in genom entrén till klostret i Pec, står Börstell kvar och håller ett öga på bilarna. Då kommer några Italienare (som bevakar klostret) fram: – Can wi pliiis tejk ö foto with u, You arr gigantic!!!! Jonte (skrattandes) ställer förstås upp som den ståtliga man han är! På vägen hem får en i vårat crew sitt nya smeknamn……..PUNKA-JOHAN!!!!!! Han plöjer ner i ett hål i asfalten och pschhhhhhhhhhiiiiiiiiaoooooooo va platt däcket blev!!!! En duktig chaufför är han i alla fall, tro det eller ej! Kvällen ägnas åt ”egenartad” verksamhet.

060315
Efter frukost var vi med på morgon-briefingen. Där kunde vi presentera oss själva, föreningen, och berätta om hur vi arbetar i Fältartisterna! En liten audiens med CO följde. Han gick igenom en del viktiga detaljer,men sen blev vi nästan helt stumma när han svarade att hans favoritband var Blue Öyster Cult……….vilken cool CO!!!!!!!
Ut på en rundtur med Sofia. Vi besöker bl.a. ett vackert kloster som låg i….(ja, vart var det nu igen…alla dessa namn gör en helt blind. Det var inte Pec…Pristina…kan de ha varit Gracanica???). På Finska Camp Ville, stannar vi till och tar en lunch och går igenom fredagens spelning . Hemma på camp Victoria gör vi en sista soundcheck innan kvällens gig! 20:00 ser det nästan ut som ett ungdoms disco…alla står längs väggarna, som i väntan att bli uppbjuden av någon!!! Men det dröjer inte länge förrän golvet verkar……strömförande, alla fullkomligt ”hänger” i luften. Påminner lite om tomteverksta’n faktiskt!!! 3 tim. senare, trötta, tagna och med ett leende på läpparna, går vi och knyter oss….ZZzzzzz (okej då, lite senare än så då)

060314
Jajjemänsan, vi kom vi steg vi landade! Sofia tog emot oss med öppna armar. Vidare till Camp Victoria där vi installerade oss på gästförläggningen, nära till toalett och dusch…….å bastu finns det ju!!!!!! Tyvärr endast på ”damernas”, men eftersom det inte bor några här just nu i alla fall så kan den nyttjas. Gött Dä!!!!
Efter lunch: Lite papper å sådär ska ju fyllas i. Vi fick även våra KFOR-leg samt internet.acc. Sedan genomförde vi en väldigt tydlig och bra ”camp-walk” med Sofia, så att alla får en schysst överblick av campen! Vi träffade vårat crew, Jonas och Johan. Helsköna grabbar det här, kommer funka kanon! PA’t ”slängde” vi upp i Muddy Mess. Sedan unnade vi oss lite middag. Resten av kvällen kollade vi ljudet på scen. Liiiiite hårt, men det kommer bli bra som…….
G’natt alla……(som inte redan sover föståssszzzzzz)

060313
Varför måste du lägga in en briefing kl 08.00 när vi äntligen kan ha en sovmorgon Farbror Bosse. Den enda som nöjd med detta var Lt. Fjällström. Han lyckades sova 6 tim och 46 min på 5,5 tim. tangerat Europarekord!!!!! Sen åkte vi på en rundtur i Tuzla. Håkan och Henrik var våra guider/chafförer. Vi gjorde ett stopp i gamla ”Svensktrakter”, närmare bestämt vid f.d. Camp Oden och Sleipner! Tack så mycke’ för det pöjkar!!! E.m. åt ”egenartad” verksamhet. Nu väntar vi med spänning på att få veta om vi över huvud taget kan flyga till Kosovo imorrn’! Det snöar ”järnet” här nere!!! I annat fall får vi gå över till plan B! På A svarar samma som B, och på B kan vi inte! Hörs i mörra.

060312
(denna text kan lätt läsas på Göteborgska) Efter frukost gör vi ett besöööök på brandstationöööön. Där visar brandchef Robertson oss runt.(han ä Jöööötebörrrjare asså enna) Han är också en riktigt ärrad kämpe! Och en trevlig sådan! Vi var ju tvungna att riva ner P.A’t kom vi på! Sen hade vi ju ordnat en extra konsert i Swedish mess till kvällen åsså, så där åkte det lällla p.a’t öpp. Efter lunchen(det ä ju viktigt de här mä maaaaat) så var vi inbjudna till Gregg Clark som är Ammmmmerikååååånsk helikopterpilot. Han visade oss deras Black Hawk’s. Vi var alla som småpojkar när vi fick prova hjälmarna och dra i spakarna! Han startade även upp det infraröda söksystemet FLIR (forward look infrared). När sedan Gullbo ställde sej framför detta, såg alla vilka ”områden” som hade högst temperatur, röven var glöööööhet! Kl: 19.00. Möte på Irländska mässen, där John (från Cork) diskuterade kvällens strategi och låtval. Efter noggrant övervägande (c:a 12 sek) enades vi om ”Black magic woman”. Sen fick publiken bestämma resten! Otroligt roligt åt båda hållen visade det sig! Många hjärtliga skratt blev det! En timme EFTER stängning, klingade sista tonen från det avslutande extranumret uuuuuuuuuuuuut! Vi höll på att aldrig få sluta spela, men de jöööööör ju inget, för det är ju så jävvvvvla kul! Sååååååv gött enna.

060311
Kolestrol, kolestrol, kolestrol… hur ska det här sluta? Vi kommer hem som fem ”fettsäckar” om det fortsätter så här!!! Men Amerikanarna kan det här med käk minsann! Dagen ägnades åt diverse bestyr, tvätt, mat, px, mat, tvätt, och tro det eller ej, en del ”gymande” också!!!!! Vi spelade denna kväll på finska mässen för andra gången! Vi hade fått en HEL del förfrågningar från kvällen innan, så hela första setet bestod bara av dessa (1,5 tim.). En ”liten” genomgång av låtarna stod alltså schemat! Giget togs emot med jubel samt även lite ”styrdans”! I vanliga fall stänger dom vid 23:00! Men som igår, blev det även här en förlängning till 00:00! Vilket blev 00:30 osv. Vi hade en gästartist Miles hette han visst. Han lirade gura och sjöng! – Do you guys know ”Red House”???? –Jess vi do! Va blire här nurå??? Men jäklar så han lira och sjöng! Verkligen skitkul!!! Thank you Miles! När vi snart låg i våra sängar, så hade många av oss svårt att sova! ADRENALIN kallas det tydligen! Tack Finska mässen för att ni ”stod ut” med oss i dagarna två!

060310
Panecake an’ maple syryp! Amerikansk frukost innehåller kostcirkelns alla sockerarter!!!! kolestrol-chock jajjjjjjjebrajjjjjje! Kl: 10.03 för att vara exakt, blev vi presenterade på kontingent mötet. Där fick vi chansen att berätta en del om oss själva och hur föreningen ser ut och fungerar! Ingen satt och sov! Gött dä! Vi måste hämta prylarna från spelningen igår!! vi promenerar mot The Swedish mess. Och den syn som möter oss är våra kära ”råddare”, Håkan och Magnus i en lastmaskin (säger Börstell att den heter, vi säger grävskopa). Alla prylarna ligger i den gigantiska skopan, vilken ”Turné-bulle”! Framåt march mot den något större finska mässen där åter igen våra underbara råddare har byggt en otroligt perfekt scen med allt som det innebär…. Efter några timmars rodd begav vi oss mot paradplan där medaljparaden skulle framföras. Vi fick tyvärr inga, inte ens ett lite simborgarmärke!!!! Men vi fick iallafall deltaga på middagen efteråt. Den bestog av ”plokkemaud” som F Bosse sa. Lite stressade skulle vi gå låångt i ett kraftigt regnväder men den i sista sekund råkade det plötsligt dyka upp en bil som en skänk från ovan. I sista sekund kommer brandchefen in och får se vår rökmaskin och kastar sig fram och får av larmet, puh, ingen skada skedd. Tre timmar och lika många låtar senare får vi äntligen chans att gå av scenen och vila lite. Som vanligt blir det tydligen så trevligt att mässen hålls öppen ytterligare en timme… Våra finska värdar ville gärna återgälda våran insats men äkta finskt bastubad. Kiitos!
Gy natt (tror nog Gullbo vinner tävlingen inatt… OCKSÅ..)

060309
Upp i ottan å marsh pannkaka iväg från camp Butmir i Sarajevo mot Eagle base Tuzla.
Efter en snabb inkv. på ”Eddie-Murphy Hotell drar ”råddningen” igång. Vi ska göra ett ”opluggat” gig Absolut Swedish mess! Å det gör vi åsså senare på kvällen, med bravur! Wellfare Bosse Westman (Farbror-Bosse) inledde med grötig, stockad röst, ett mycket fint tal, på engelska…..tror vi i alla fall! Som vanligt blir extranumret c:a 1,5 tim. långt!!!
Det var en fantastisk stämmning och vi spelade mängder med låtar vi inte trodde att vi kunde. ”Listan” innehöll endast 3 förbestämda låtar, sen valde tydligen publiken resten!!!! De va’ allt ifrån ”Calle-Schewen” till opera-partiet i ”Bohemian Rhapsody”. När vi vid ett tillfälle vände oss om mot Kapten ”Bröställ”, så satt han å lira på ett GITARRFODRAL!!!!
-Jälit schysst sound i di hära tweed- casarna!!!!!!!!!!!

060308
Sound-check med smygrep innan lunch. Sarajevo rundresa med Igor står på schemat. Vilken guidening… karln är helt galen och han vet vad han snackar om beroende på att han låg vid fronten i Sarajevo under kriget i 3 år. What a wonderful world stämmer inte in det här fallet! Sen vare gig-time hur många länder som är i publiken går inte att räkna men succe är det och EN GÅNG TILL gäller visst hela världen. Roddar-gänget bär så svettten lackar, Håkan och Magnus är kanon!!!!
Nattens tävling tar helt nya proportioner och det snarkas så väggfärgen flagnar.
G’natt

060307
Henke VANN!!!! han snarkade värst trots att han aldrig hört sig själv snarkat förrut. Kaffe flinger och en halvdan ” Cavatina” ti frukost det är inte illa pinkat….. In i två totalt överlastade taxibilar som ger oss dagens första skräckfärd.
Efter incheckning så träffar vi våran glade estniske pilot-lastar-städar-alltiallo-flyvärdinna som knäckker extra som mekaniker sägs det. Äntligen i Tuzla men vi måste åka dirket till Sarajevo, vi är 18 timmar sena……. In på Camp Butmir…..var är maten?????? vi kanke kunde…inte det nähä skall vi …jaha joho….mat????….nähä inte kanske bra lite mat OK grejorna skall in nu eller sedan….. ja just det inkvartering va det…… äntligen MAAAAAAATTTTTT!!!!!! In med prylarna ALLT funka TACK för det Tomas på Music Music.
In i ångestkupan för lite sömn.
G’natt

060306
Hej hopp!
04.30 startar denna eminenta dag som kommer bli något som inte går av för hackor. Väl på Livgardet så plockar vi dom inlåsta prylarna och lägger di på hög inför bussresan. Bussresan till Arlanda västra eller Malmö norra eller va vad det nu….Västerås va det visst. Flyget mot Pristina och vidare till Tuzla beräknas ta cirka 4 timmar. Efter ca 3.50 och en middag som inte gick av för hackor, varm rödbetsallad, potatissallad och svedda korvar med paprika så fick vi ett positiv meddelande och ett negativt, vi kommer att landa om 10
minuter va det positiva, det negativa är att vi är i Makedonien!!!! fel land med andra ord , hur som helst så landar vi i Skopje. Efter 2,5 timmes stilla sittande och dividerande får vi kliva ur Musse Pigg kärran AN 72 och bli inkvaterade hos Movcon. Lage och Jens tog emot med öppna armar!!!? Kvällen slutade med fika och DVD konserter, tack för logien pöjkar!!!!!
G’ natt och vem tar ledartröjan i snarktävlingen?
21/2 samma år och plats
Sovit gott…..nej då, det är igen fara. Frukost ihop med hotell-gänget och replokalen ”hägrar” .I dag använder vi tiden åt detaljer och det är riktigt roligt!!!!!
Ett antal timmar senare och många skratt och fix så ger vi oss för den här gången. Vi ses igen den 6 mars då vi reser ner till den riktiga turneringen.
Over and out
Capt Jonte

20/2 i nådens år 2006.
Som Askungen brukar säga på julen…vad kan man önska sig mer än en bal på slottet…..vi har musikerversionen…..vad kan man mer önska sig en måndag i februari….EN REPLOKAL!!!!!!!! Vi är äntligen igång och spelar, det är jätteroligt att träffa alla igen och alla är på ett gott humör och Tomas rygg efter skidvurpan är på rätt väg, musiken har räddat många människor från den farliga idrotten!!!! När vi träffades för en månad sedan gjorde vi en rensning i låtlistan och den har minskat den samma med 30 låtar men den är fortfarande ganska stor och idéerna är många när det gäller låtar. Hur som helst vi rullar igång och det går väldigt lätt alla har skött sina hemstudier ypperligt och 10 låtar senare är det fika. I fika hörnan träffar vi på några andra fältisar som repar inför en show som dom skall spela på under våren. Efter ytterliggare ett par timmars repande så är det lunch med väldigt goda kåldolmar, ”paltkoman” kommer nog att göra sig påmind under eftermiddagen. Lite lunch fika och vi är igång igen och målsättningen är att spela igenom allt innan vi stupar och så blir det, man kan väl lugnt säga att vi är nog lite ”vaddiga” i huvudet efter en dag med massor av låtar att lägga in i arkivet. Några åker hem till sig och några av oss sätter kursen mot boendet som ligger i närheten. Efter incheckning och lite kvällskäk så blir det lite ”fika” och sängen hägrar.
Sov gott och vem har kollen på vem som snarkar mest???

25 Januari.
Hur gick det i tävlingen…..vem har ledartröjan?
Skyddsmask och brandsläckning står på agendan och vi börjar ta isär masken inne på Livgardet, alla prylar verka fungera och vi sätter i bussen för att åka ut till provkammaren och brandövningsplatsen. Hur är det med vinden, blåser det från väster eller är det öster eller är det någon vind överhuvudtaget. På med skyddskläder och mask och in i kammaren allt verka fungera även i skarpt läge, väl ute ur kammaren så är det sanering som gäller, hur var det nu med vinden?! En kort marsch står på schemat fram till brandövningsplatsen, pulversläckning är för ut det är väl som det vill sig med utrustningen och våran övningsledare ser ut som en mjölnare för det var det där med vinden ingen. Släckning av docka med filt är också en annan sak vi gör och man kan väl konstatera att filtarna sett sina bästa dagar när vi är klara. När vi är klara med dessa övningar blir en långpromenad för att bli av med tår gasen ur kläderna. LUNCH!!!!!!! Och vi är sist ut ur matsalen även denna gång, är det ett tecken på att vi har mycket att snacka om.
Ihop packning av prylar och inlåsning av dessa till vi skall iväg ner till Balkan.
Vi hörs igen om några veckor och gänget även denna gång känns jättebra.
Over and out!
Capt Jonte

24 Januari.
Frulle med gröt och ägg och vi är klara för dagens batalj.
På schemat står det sjukvårdsutbildning.
Vi får en förmiddag där vi pratar om skador, döden, första hjälpen etc både praktiskt och teoretiskt och det är jättebra TROTS att jag gjort detta många gånger så känns det jättebra och vår instruktörer är alldeles lysande. Henke blir övningsobjekt på ALLA övningar och man har mumien i tankarna. Klockan rinner iväg och vi är redan framme vi lunchen som även den är bra.
Gubba timme blir det och eftermiddagen blir det musik för hela slanten, vi försöker få bort låtar men det kommer hela tiden upp nya, det är mycket musik i gänget.
Vi har en rolig eftermiddag och det blir en del besök av folk som vill lyssna.
Middag och mässbesök blir kvällens begivenhet innan någon tar täten i snarktävlingen.
John Blund kommer på besök.
Eder
Capt Jonte

23 januari I nådens år 2006.
Klockan är ”alldeles för tidigt” si sådär 07.30 när vi träffas i vakten på Livgardet.
Thomas som har åkt enda från Bollnäs på morgonen ser oförskämt pigg ut trots den tidiga morgonen, hur som helst är det kul att träffas eftersom det är första gången alla träffas.
Mot inskrivningen i kasern 215 där vi också får veta att vi skall bo. Inskrivningen och infon från Livrgardet går fort och är bra trots att det saknades lite utrustning i lokalen, gilla läget är nyckelordet.
Mot sjukan……hur kan det komma sig att det är kul att gå till sjukan med alla sprutor och undersökningar av alla de slag, kan det bero på att när vi kommer in så får man massor av kramar och alla tycker det är kul att vi är där och man känner sig verkligen välkommen.
Det vart fyra sprutor trots att den gula boken redan är full med noteringar om sprutor, kan man tänka sig att ALLA gick igenom besiktningen utan en enda ombesiktning.
Lite fika och sedan är det dags för dagens STORA prövning……förrådet.
Väl på plats på förrådet så går det med en väldig fart, alla unifomer är fixade och 30 minuter senare så är vi klara och det till trots att vi snackat med Inger Petrini som var på Almnäs när det begav sig. Alla ni på förrådet, bra jobbat det var alldeles lysande.
In på luckan med alla prylar och det börjar bli hungrigt, kan det bero på grönkläderna…..?
Gubba timme av modell short version blir det också innan det är dags för en del upp sortering av alla prylar vi fått ut. Sedan är det avtalsskrivning med ett annat känt ansikte från OPE. Maria Assander ger oss den info vi behöver på ett jättebra sett och alla är nöjda och glada.
Vad det någon som sa middag…..det måste vara grönkäderna som gör att man är hungrig ingen.
Efter maten vart det lite upp riggning på luckan för en stunds koll på låtar som sedermera blir ett jam, är det roligt eller roligt!!!!! Kvällsfika och en dusch.
Natti natti….. vem vinner snarktävlingen?
Capt Jonte
Ledare och trummis fältartister EB 03 & KS 13

Bilder från Bosnien:

Bilder från Kosovo: