AURORA Gärdet 24/9
Regissör: Nina Söderquist
Nicklas Thelin – Gitarr
Kristian Niemann – Gitarr
Jonas Lindberg – Bas
Kristian Kraftling – Keyboards
Christoffer Gustafsson – Ljudteknik
Anders Olsson – Trummor
Mattias Yilbar Norgren – Beatbox
Åsa Lundman – Sång
Jakob Stadell – Sång

Dagbok:
Väckarklockan ringde ovanligt tidigt på den stora dagen då jag skulle få äran att genomföra mitt allra första fältartist-gig. Detta skulle äga rum på Försvarets dag på Gärdet som en del av övningen Aurora. Ett fantastiskt bra tillfälle att visa allmänheten hur försvaret är verksamma och även kunna svara på allmänhetens frågor. Väl på plats på Gärdet så hjälptes vi alla artister åt att rodda upp scenen med instrument och den teknik som behövdes och därefter kunde vi dra igång vårt soundcheck. Besökarna började så smått smyga sig in så när vi kände oss nöjda med inställningarna avslutades soundchecket och samtliga gick för att äta.

Människor strömmade in allt eftersom och siffran var som mest uppe i ca 80.000 besökare. Luften fylldes av ljud från stridsuppvisningar, flyg och helikoptrar och snart tittade även solen fram och bjöd på riktigt bra väder. Äntligen var det dags att dra igång vårt första set! Det var med stor stolthet vi framförde våra nr och under hela giget var det en fantastisk fin stämning i publiken, hos oss på scenen och bland alla inom försvarsmakten!

Efter 3 set var vi Alla var nöjda vid dagens slut och sedan när besökarna dragit sig hemåt var det dags för oss att rodda ner igen. Trötta, något fnissiga och med glada tillrop hjälptes vi åt och tillslut så var allt packat och klart!

Sammanfattningsvis så var det en superfin dag och jag kunde inte önskat mig ett bättre premiär-gig som fältartist!
//Åsa Lundman

Uppsala Garnison Luftstridsskolan 27/9 2017
Regissör: Nina Söderquist
Nicklas Thelin – Gitarr
Kristian Niemann – Gitarr
Karl Annmo – Bas
Kristian Kraftling – Keyboards
Christoffer Gustafsson – Ljudteknik
Anders Olsson – Trummor
Mattias Yilbar Norgren – Beatbox
Åsa Lundman – Sång
Jakob Stadell – Sång

Vi möts upp utanför garnisonen i Uppsala där Hemvärnet står skarpladdat och bevakar ingången. Vi packade upp vår anläggning under ledning av Christoffers vana hand i Idrottshallen där giget skulle vara.

När allt var klart för start så blev vi bjudna på Lunch och fick oss en rundtur på området. Alla dessa stora flygmaskiner.. Apache, Chinook, Jas-plan..Magiskt. alla på en och samma plats.. och vi fick se dom lyfta.. Mäktigt.

Gigget närmar sig och folket samlas. Inte lika många som förväntat men ändå många. Både svenska och Amerikanska soldater, som även jag lyckades charma med min beatbox. Alltid ett nöje att smattra lite för Jänkare!

Gigget gick strålande, vi hade tjo och tjim i hela lokalen och vi var verkligen uppskattade. Fantastiskt.

När allt var packat och klart så fick vi rusta av och sedan åkte vi alla åkte hem med ett leende på läpparna och jag som skriver, Mattias Yilbar Norgren, kände att min andra insats nationellt var mycket lyckad och humöret var på topp. Ett stort nöje och en ära att få vara en del av detta. Puss och kram på er!
// Trummande Beatboxaren